Belépés
Belépés
Elfelejtettem a jelszavam


Ékszertervezés
Az ékszer készítését, a tervezési folyamat előzi meg. Legyen az a legegyszerűbb skicc, egy gondolat a fejben, vagy a legújabb 3D technológia digitális technikai és látványterve.

Ha a saját ötletünket valósítjuk meg gyakran csak egy skiccet rajzolunk előtte. Ha egyedi kéréssel érkezik a megrendelő, akkor kívánsága szerint személyre szabva alakítjuk a tervet, a tervezési technikát is kiválasztva. Ha látványtervet szeretne a megrendelő, akkor javasoljuk a 3D tervezést.

Legtöbbször azonban egy személyes konzultáció és jó néhány vázlat elegendőnek bizonyul. Az ékszertervezés során megmutatjuk a különböző drágaköveket, ásványokat, ezüst és arany alapanyagokat, így konkrétabbá tehetjük a tervet és könnyebb előre látni a végeredményt.

Ékszereink tervezésekor maximálisan figyelembe vesszük, hogy ki fogja hordani az elkészült ékszert. Igyekszünk, hogy az alkatához, habitusához illő legyen, kényelmesen viselhesse és megfeleljen az alkalomnak is.
Ékszerkészítés
Az ékszertervezés után kezdetét veszi a készítés folyamata. Legtöbb ékszerünket hagyományosan kézzel készítjük, kézi szerszámokkal, szívvel-lélekkel. A 3D technika az ékszeriparban is új utakat nyit, izgalmas lehetőségeket biztosít, így ezt a technikát is használjuk, ha az ékszer típusa ezt kívánja. Dolgozunk a legújabb lézertechnológiával is, mely lehetővé teszi a drágaköves ékszerek precíziós forrasztását és új design elemek alkalmazását. Mottónk: a hagyományt őrizni, haladó szellemben alkotni. Ha egyedi ékszert szeretnél, akkor lehetőséget biztosítunk, hogy a Te egyedi elképzelésed szerint tervezzük meg és kivitelezzük az álomékszert számodra.

Ha ékszert szeretnél készíttetni az alábbiakat tanácsoljuk:

Ha van ötleted rajzold le, vagy keress hasonló képet róla. Ha ezek közül egyik sem megoldható, akkor leülünk és együtt fogjuk végiggondolni, tervezni, lépésről, lépésre.
Gondold végig, hogy milyen nemesfémből szeretnéd az ékszert. Ezüsttel és arannyal dolgozunk. Az aranynál választhatsz sárga, fehér vagy rosé arany közül.
Válaszd ki a drágakövet vagy legalább egy kedvenc színt, ha köves ékszert szeretnél.
Ha van rá lehetőséged hozz tört aranyat, (amely lehet régi, megunt ékszer, félpár fülbevaló, kopott már nem hordható arany vagy ezüst ékszer), azzal jócskán csökkentheted a költségeidet. Mi is örülünk neki, mert környezetkímélő. Legtöbb ékszerünket újrahasznosított anyagból készítjük.
Fogunk kérdezni pl. az ujjméretről, lánc hosszáról. Ha erről fogalmad sincs, akkor majd segíteni fogunk ebben is.

Törtarany beszámítás
A tört arany és ezüst a beolvasztás után újrahasznosítható, így környezetkímélő módon tudunk új ékszereket készíteni. Egyedi ékszer készítésekor jelentősen csökkentheti az árat. Meglévő, kész ékszereinkbe magasabb áron is beszámítjuk a hozott törtaranyat. Amennyiben van olyan megunt, már nem használható arany ékszered, amitől szívesen megválnál, vagy felhasználnád egy új ékszer készítéséhez, lehetőséged van törtarany formájában beszámíttatni.
Törtarany felvásárlás
Tört aranyat, régi arany ékszereket, érméket és ezüstöt készpénzért napi áron is felvásárolunk. Az aktuális árfolyam naponta változhat az arany árának és a devizaárfolyamnak megfelelően.
Értékbecslés
Sokszor keresnek meg bennünket egy-egy családi darab vagy örökség felértékelésével kapcsolatban. Előfordul, hogy az ajándékba kapott ékszer értékére, anyagára kíváncsi valaki.
Arany, ezüst ékszerek, gyémánt, egyéb drágakövek, igazgyöngy, antik ékszerek értékbecslését vállaljuk, kérésre tanúsítványt állítunk ki.
Ékszerjavítás / Restaurálás
Kedvenc ékszer, féltve őrzött családi darab. Olykor ezek is elszakadnak, kiesnek belőlük a kövek, letörik egy darabjuk. Az arany önmagában az arany tartalma által is értéket képvisel és minden hozzáadott munka amitől ékszerré válik, többlet értéket ad hozzá. Egy-egy régi ékszer nem csak az aranytól és a drágakövektől értékes, hanem a benne alkalmazott korabeli aranyműves technikák vagy ritkaságuk miatt is. Így legtöbbször érdemes az aranyból készült ékszereket átalakítani vagy megjavítani.

A ma értékesnek számító antik ékszerek a maguk korában is értékesnek számítottak. A drágakövet tartalmazó korabeli arany ékszerek általában míves, precíz aranyműves alkotások, melyek ma akár aukciós darabok is lehetnek. Ezeket mindenképpen érdemes restaurálni, hogy továbbra is értékálló családi darabok maradjanak, vagy ha eladásra szánják, akkor ne hibás ékszerként kerüljön az értékük megállapításra.

Minden egyes régi ékszerhez egyedi szemlélettel kell hozzáállni, nincs két egyforma munka. Ha restaurálási munka után érdeklődne, mindenképpen javasoljuk a személyes konzultációt.


A Doro Ékszer Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Doro Ékszer Csapata