Belépés
Belépés
Elfelejtettem a jelszavam

Eljegyzési gyűrű vagy lánykérő gyűrű, van-e különbség?

Eljegyzési gyűrű vagy lánykérő gyűrű, van-e különbség?

A minap egy fiatalember az üzletbe belépve tétován tette fel a kérdést, hogy tartunk-e eljegyzési gyűrűt. Nem volt benne biztos, hogy a lánykéréshez amire éppen készül és egy gyűrűt szeretne erre az alkalomra venni ez a helyes kifejezés. Igen így is helyes, de hívják lánykérő gyűrűnek is.

Az eljegyzési gyűrű vagy lánykérő gyűrű - hívjuk bárhogyan is – magában kifejezi a szerelmet, az összetartozás vágyát és egyben feltesz egy kérdést is. Évszázadok óta a gyűrűvel teszik fel akár kimondatlanul is a kérdést: Leszel a feleségem? Az igenlő válasszal létrejön két ember között a szövetség, amit a gyűrű ujjra húzása szentesít.

Az eljegyzési gyűrűben általában egy központi kő van, de lehette mellette vagy körülötte több kisebb is. Anyaga általában arany, az arany színében már az ízlések döntenek. Valaki a fehér, mások a hagyományos sárga aranyat választják, ma egyre többen voksolnak a rozé arany mellett is. A köveket tekintve általános a gyémánt az arany eljegyzési gyűrűkben. A gyémánt, mint az örökkévalóság szimbóluma a gyűrűben a kapcsolat szilárdságát, törhetetlenségét hivatott mutatni.

Ha valaki a színes drágaköveket is kedveli akkor az eljegyzési gyűrűben több kő is lehet. Szépen mutat, ha középen egy smaragd, zafír vagy rubin kap helyet és körülötte kisebb gyémántok szegélyezik.

A lánykéréskor kapott gyűrűt a menyasszony minden nap viselni fogja, akkor is ha már feleség, anyuka, nagymama lesz és nagy becsben fogja tartani. A gyűrűnek amellett, hogy mutatós, tartósnak és szakmailag is korrektnek kell lennie. Ezért jó ha körültekintően választunk, a gyémánt formájának, minőségének, nagyságának és a gyűrű stílusának is passzolnia kell a menyasszonyhoz. Ha ekként járunk el, akkor biztosan örök érvényű, míves eljegyzési gyűrűvel fogjuk feltenni a nagy kérdést.Blog menü
A Doro Ékszer Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Doro Ékszer Csapata