Belépés
Belépés
Elfelejtettem a jelszavam

Sorozatgyártott vagy egyedi karikagyűrű?

Sorozatgyártott vagy egyedi karikagyűrű?

Ahogy az emberek is sokfélék, a számukra készült gyűrűk is sokfélék. Vannak akik teljesen határozatlanok a karikagyűrű választás során, mások határozott elképzelésekkel érkeznek. Végül általában mindenki pont valami mást választ, mint amit eredetileg gondolt?

Léteznek a sorozatgyártott karikagyűrűk, melyek meghatározott szélességben, vastagságban, színben és formákban kerülnek legyártásra. Ezeken nem igazán lehet változtatni, gyakran a későbbiekben esetleg szükségessé váló méretre igazítás is probléma, mert a technológia amivel gyártják, nem teszi lehetővé az anyag későbbi formálását. Ezeket a gyűrűket csak cserélni lehet, ha az évek múlásával esetleg kicsinek vagy nagynak bizonyulnak, amennyiben még elérhető a piacon ugyanolyan karikagyűrű. A technológia amivel gyártják lehetővé teszi a kisebb súlyokat, így elméletileg olcsóbb, de mivel a technika viszonylag drága, így végül ugyanolyan árban vannak, mintha a hagyományos technikák valamelyikével, egyedi gyűrűt készítenénk.

Az egyedi arany karikagyűrű készítés során figyelembe vesszük a személyes igényeket a szín, forma, szélesség, design és nem utolsó sorban az ár tekintetében. Mivel ahogy az emberek, így a kezek is sokfélék, több szempontot összevetve készítjük el a karikagyűrűket. Mindenkinek a saját kézformájához igazodó, így mindig kényelmes gyűrű lesz a végeredmény.

A karikagyűrűnek kényelmesnek, strapabírónak kell lennie és még tetszenie is kell. A karikagyűrűknél többféle forma és szélesség áll rendelkezésre, amely a kéz formáját kell, hogy kövesse, így biztosítva a mindennapos viselet során is a kényelmet. A szín kiválasztása már stílus kérdése. Érdemes arra is figyelni, hogy kell-e passzolnia egy, már meglévő ékszerhez (pl. eljegyzési gyűrűhöz), órához. A design kérdése a megrendelő részéről általában mindig az első, de szakmai szempontok szerint figyelembe vesszük a tartósságot és a technikai részleteket is. A tervezés során lehetőség nyílik mindenféle formát, szélességet, aranyszínt felpróbálni, a különböző kőfoglalási technikákat és a számtalan design elemet megtekinteni és ezekből kiválasztani egyesével ami tetszik. Mindezeket összegyúrva végül elkészítjük a megfelelő karikagyűrűt, ami a fenti utat végigjárva biztosan egyedi lesz és megfelel a szakmai követelményeknek is, valamint a tetszés szerinti design elemeket tartalmazza.

 Nem utolsó sorban pedig, az így egyedileg elkészített arany karikagyűrű, ha nálunk készíttetitek, semmennyivel nem lesz drágább, mint egy előregyártott sorozatdarab. Miért? Mert mi magunk tervezzük Veletek együtt, magunk készítjük elejétől a végéig a műhelyünkben, így semmilyen plusz költség nem keletkezik a munka folyamán.Blog menü
A Doro Ékszer Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Doro Ékszer Csapata