Belépés
Belépés
Elfelejtettem a jelszavam

Milyen kő legyen a lánykérő gyűrűben?

Milyen kő legyen a lánykérő gyűrűben?

A gyémánt örök, szól a mondás. A gyémánt Földünk legkeményebb drágaköve, így tartóssága garantált ékszerbe foglalva is. Fényessége az idők során nem kopik, megőrzi ragyogó tüzét. Szimbolizálja az örök szerelmet, az örökkévalóságot, egyben néma szerelmi vallomás.

A természet sokféle színű és textúrával rendelkező drágakövet alkotott. Mindenkinek más és más a kedvence. Csoportosíthatjuk színek szerint, csiszolási formák szerint, lelőhely szerint vagy kapcsolódhat hozzájuk egy-egy szép emlék.

Az ásványokat, drágaköveket egy keménységi skálán osztályozzuk. Legtetején 10-es keménységgel a gyémánt foglal helyet, utána következik a zafír, smaragd, rubin hármas fogata és így tovább. Mindenképpen olyan követ ajánlunk, ami stílusában, színében illik a kiválasztotthoz és elég tartós ahhoz, hogy hosszú éveken át legyen szép.

Akár többféle drágakő is lehet egy gyűrűben. Ilyenkor jellemzően van egy nagyobb központi kő és körülötte vagy mellette több kisebb. Itt is azt tartsuk szem előtt, hogy a több színből melyik állna kedvesünknek a legjobban.

 Ehhez választhatunk még a csiszolási formák között is. Vannak kerekded vagy szögletesebb formák. Egyes formák jobban illenek a klasszikus fazonú ékszerekhez, mások a minimál designt fogják hangsúlyozni.

Ha valóban egyedi lánykérő gyűrű a cél, érdemes egy kis időt szánni a kövek kiválasztására. Ehhez érdemes olyan üzletbe menni, ahol személyesen is megtekinthetjük az egyes drágaköveket, mert tapasztalni fogjuk, hogy mindegyiknek más-más színe és tüze van. Igazi, élvezetes utazás lesz ez a drágakövek birodalmába egy ilyen látogatás.

 Blog menü
A Doro Ékszer Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Doro Ékszer Csapata