Belépés
Belépés
Elfelejtettem a jelszavam

Bespoke jewellery

Bespoke jewellery

#Bespokejewellery

 

Mit jelent a bespoke jewellery? Bespoke ékszer – egyedi megrendelésre készített ékszer. Mond el pontosan, hogy mit szeretnél és mi úgy készítjük el.

Ha egy hagyományos ékszerboltba mész, akkor sokféle ékszert mutatnak amiből választani tudsz és úgy tűnik sok egyedi is van köztük. Ám amikor a saját képzeletedre bízod, hogy mit szeretnél, csak akkor lesz számodra valóban egyedi, legyen az aranyból, ezüstből, drágakövekből vagy igazgyöngyből.

A bespoke-ékszer azt jelenti, hogy leülünk egy skiccel vagy csak szavakkal és az aranyműves személyesen segít megtervezni az ékszert, szemrevételezve a felhasználni kívánt drágaköveket, nemesfémeket. Soha nem lesz benne a kreativitásnak korlátja, igazán egyedi jegyekkel fog bírni és valódi szakmai útmutatás fogja segíteni létrejöttét.

Ha pl. szükséged van egy igazán egyedi eljegyzési gyűrűre, biztos vagyok benne, hogy sokféle előregyártott, sorozat ékszert tudnak mutatni az ékszerüzletekben. De vajon végig tudják vinni a rajztól, megbeszéléstől a drágaköveken át a kivitelezett aranyműves ékszerig a Te kívánságod?     Biztos, hogy nem.

A bespoke ékszer adja meg a kreativitás szabadságát számodra, hogy ne csak egy egyedi hatású, hanem valóban általad inspirált és belőled merítkező, igazán egyedi ékszer készülhessen. És ugyan ki ne akarna ilyent?!

 

Az egyedi megrendelésre készülő ékszerek nem újkeletű úri huncutságok, az emberiséggel egyidős kifejezésmódok. Az őskortól fogva kifejezi az egyén hovatartozását, hitvilágát, ízlését.

A múzeumokat járva, az ókori egyiptomi, római, görög, viking kortól kezdve a középkoron át egészen a századfordulóig, az ott kiállított darabok mind egyedi megrendelésre készült ékszerek. Korábban az aranyművesek nem gyártottak előre semmit, hanem a megrendelő kívánsága szerint jártak el a készítés során.

Az 1950-es évektől a tömeggyártás az ékszeriparba is begyűrűzött, az ékszerboltok nagy raktárkészletről árusítanak, az embernek mégis az az érzése támad, hogy mindenhol ugyanazt látja. Ismerős?

A bespoke kifejezést néhány száz évvel ezelőtt a szabóságok kezdték el használni, a méretre készített, egyedi ruhát jelentette, a kiválasztott anyagból. Ma már több szakma is használja, ha a valóban egyedi, rendelés utáni tervekről beszél.

Nagyon ritka dolog, hogy bemehetsz egy ékszerboltba, ami nem csak árusít, hanem készít is ékszereket és ott személyesen beszélhetsz azzal az emberrel, aki ténylegesen készíteni fogja az általad megrendelt ékszert.

A bespoke ékszer egyedi jellegénél fogva valóban különleges és mindig különleges is marad. A bespoke ékszer nem jelent egyet a limitált darabszámban készülő ékszerekkel, sem a kézzel készített ékszerekkel, sem a márkanevekkel ellátott ékszerekkel. Csak akkor lesz valóban egyedi rendelés után készített ékszer, ún. bespoke ékszer, ha a tervezéstől az utolsó simításokig Veled, a Számodra, a Te megrendelésedre készül.

Az egyedi, egyetlen darabba fektetett energia, a tervezéstől a megvalósításig, a rááldozott idő és a nemes anyagok fogják az értékét megadni, időtállóvá és értékállóvá tenni.

 

 

 

 

 

 Blog menü
A Doro Ékszer Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Doro Ékszer Csapata